Владимир Јелић (ПОКС): Огромна је неистина да ме контролише Александар Вучић, тражим јавно извињење Драгомира Анђелковића

Фото: Покс

Потпредседник ПОКС Владимир Јелић демантује тврдње политичког аналитичара Драгомира Анђелковића, који је за њега лично, али и за већи део новосадског ПОКС рекао да су под контролом председника Србије Александра Вучића. Јелић тражи Анђелковићево јавно извињење.

У тексту објављеном на порталу Нова.рс „Од драматичног раста до потпуног краха: Како је Вучић нападао, „куповао“ и на крају потпуно потопио десницу у Србији“, један од саговорника је био политички аналитичар Драгомир Анђелковић. Он је на питање кога директно контролише власт од десних партија рекао:

Извор: Принтскрин/Нова

„Вучић директно контролише Заветнике као и већи (новосадски) део ПОКС-а, под контролом Владимира Јелића. Полазећи од тога контролисао је „по пола“ обе националне коалиције на прошлим изборима. Исто важи и за „покрет Несторовића“. После пропасти Заветника, Несторовић је са својом групом постао главна Вучићева узданица на тзв. десници“.

Јелић је реаговао на ове Анђелковићеве речи и у саопштењу каже:

„Господин Анђелковић кога изузетно ценим, ме је споменуо у својој изјави у најнегативнијен контексту који може бити, а то је да мене лично контролише Александар Вучић, као и „новосадски ПОКС“. То је исто или још горе, него да је рекао да сам издајник, колаборациониста са нацистима или најгори криминалац. Том изјавом он је све ово објединио у једну, јер ко данас подржава ову власт, то је све што сам набројао. Тражим јавно извињење због тога, јер је то огромна неистина и увреда за мене и странку којој припадам“, каже Јелић и даље наводи:

„Претпостављам да је његова изјава последица тога што смо били у власти са СНС на локалном нивоу, али господин Анђелковић не зна да је ПОКС у Новом Саду у фебруару прошле године добио ултиматум од стране СНС да прихвати француско-немачки споразум или ће бити избачен из власти, што се и десило када смо одмах одговорили да на то никада нећемо пристати. Сви чланови ПОКС у Новом Саду који су радили у јавном сектору су у року од недељу дана добили отказ, укључујући и мене. Били смо јавно жигосани преко њихових медија, моје име су качили по надвожњацима са најпогрднијим називима, као у време окупације што су нацисти чинили. Цео државни апарат су упрегли да нађу начин и основ да ме ухапсе, а све зато што ПОКС није пристао да прихвати издајнички споразум који предвиђа де факто признање лажне државе Косово. На послетку, господин Анђелковић ће имати прилике да гледа моја обраћања за скупштинском говорницом и да се увери „ко је вјера, а ко ли је невјера“. Тражим његово јавно извињење“.

Извор: Нова.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас