Војни врх Србије обилази положаје на југу Србије са амбасадором Русије

image_2021-09-26_192644
Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, обилазе део наших снага које се налазе у стању повишене борбене готовости због кризе на северу Косова и Метохије.

Стефановић и Мојсиловић обилазе снаге распоређене у оквиру тактичких група које се налазе у Гарнизону у Рашкој, војној бази „Рудница“ и на правцу ка административном прелазу Јариње.
Након провокација које су изазвале јединице Росу, а које се већ седам дана налазе на северу КиМ, председник Србије Александар Вучић наредио је подизање борбене готовости за део јединица Војске Србије и МУП-а, саопштило је ресорно министарство.

Како наводе, јединице Росу већ седам дана крше Бриселски споразум и договор Србије и КФОР-а, при чему Београд ни на који начин не повећава тензије и нестабилности које Приштина изазива.

У посети нашим снагама, поред министра одбране и начелника Генералштаба, налазе се и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко и изасланик министра одбране генерал-мајор Александар Зинченко како би се лично уверили у актуелну ситуацију.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас