ВРМО тврди да има већину, поднели захтев за обарање владе

viber_image_2021-11-08_20-07-18-645
Заев: Нећу дозволити Мицкоском и Груевском да упропасте земљу

СКОПЉЕ – Опозициона македонска ВМРО-ДПМНЕ покренула је данас у скупштини иницијативу за изгласавање неповерења влади Зорана Заева, док владајућа СДСМ тврди да је парламентарна већина стабилна.

Албанац Скендер Реџепи, за кога лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски тврди да је за пад владе, рекао је да неће учествовати у новој парламентарној владајућој већини уколико Левица остане у њој, јавља ТВ Телма а преноси Танјуг.

Потпредседник ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски изразио је уверење да ће посланици изгласати неповерење влади и обезбедити неопходних 61 гласова, упркос ставу Реџепија.

Како је рекао, коалиција тренутно преговара са још неколико посланика.

„Уколико се изгласа неповерење влади очекујем да буде 61 плус. У току су интензивни преговори са неколико посланика и очекујем да неповерење потпише и више од 61 посланика”, рекао је он.

 

Заев: Нећу дозволити Мицкоском и Груевском да упропасте земљу

СКОПЉЕ – Македонски премијер Зоран Заев изјавио је данас да та земља има људе и странке које неће дозволити председнику ВМРО-ДПМНР Христијану Мицкоском, бившем лидеру те странке Николи Груевском и лидеру Левице Димитру Апасијеву да „поново заузму и упропасте земљу”.

Он је то написао на свом Фејсбуку, а поводом иницијативе коју је неколико странака, на челу са ВМРО-ДПМНЕ поднелу у парламенту за изгласавање неповерења влади.

„Наша ствар је и грађанска и државна. Знам да наши грађани и наши законодавци тако поносно стоје. Демократија, слобода, солидарност и заједница су наше вредности”. написао је Заев.

Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас