Вучевић: Хероји са Кошара, хвала вам, спавајте мирно, Србија памти!

Фото: Министарство одбране
Поводом 23. годишњице од почетка битке на Кошарама, на свом Инстаграм налогу се огласио и министар одбране Милош Вучевић.

„За ову земљу вреди погинути!“, узвикнуо је тог априла 1999. године легендарни Тибор Церна на караули Кошаре, између 2 снајперска метка која су угасила његов млади живот и одвела га у онај део вечности, тамо где јунаци никада не умиру. Био је он голобради војник Војске Југославије, један од стотина оних голобрадих Спартанаца који су својом чашћу и ратничком славом прекрили крваву караулу – написао је Вучевић.

„На данашњи дан, пре 23 године, пакао је почео, а они нису поклекли ни секунд, засипани НАТО бомбама и на метар од нишана хорди терориста и белосветског плаћеничког олоша. Свако је тада знао шта брани и каква светиња је иза њихових леђа. Хероји са Кошара су испунили завет, они су достојни својих предака, оних див-јунака о којима нашој деци причамо и певамо.

На нама је да култ Кошара подигнемо на још већи ниво, да ватра сећања на њих сија још јаче, на нама је да Србија увек буде земља за коју вреди погинути. То питање на које је Тибор пре 23 године тако лако дао одговор, јесте питање које ће дефинисати нашу земљу у деценијама које долазе. Хероји са Кошара, хвала вам, ратници без мане и страха, вас 108 на броју, који сте дали животе за нас, спавајте мирно, Србија памти!“ – поручио је Вучевић.

Извор: Дневник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас