Вучић о протестима и Рио Тинту – представници бившег режима су пре осам година потписали са њима девет споразума

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
viber_image_2021-11-24_20-40-08-781

Упитан о протесту испред Председништва, Вучић је рекао да је потпуно нормално да људи протестују. Он је подсетио да су Рио Тинто у Србију 2001. године довели припадници бившег режима.

– Рио Тинто у Србију нико није довео од нас, већ предстваници бившег режима који данас учествују у протестима. Осам година пре нашег доласка на власт, а девет споразума су са њима потписали. Тада им литијум није сметао? – рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да су организатори протеста дошли у колима која загађују ваздух.

– Колико сте цигарета запалили? Не могу да говорим о том лицемерју – рекао је Вучић.

Председник је рекао да се „ништа не дешава око Рио Тинта“.

– Видећемо шта ће Рио Тинто имати да нама понуди. Ако предлог Риа Тинта не буде добар и озбиљан, Србија неће ни разговарати са том компанијом, тврди председник – додао је председник.

Вучић је рекао да Александра Јовановића Ћуту и његов покрет финансирају из Аустрије.

– Данас се води велики енергетски рат на нивоу света. Енергија је постала све. Ви морате да имате струју, морате да имате гас јер вам то значи индустрију. Не само прљаву, већ и модерну. Морате да обезбедите своју земљу, а најлакше је рећи да не користимо угаљ и да немамо струје. Јесте ли то ишли да кажете радницима у Колубари или Костоцу? Јесте ли ишли да кажете грађанину у Србији да вечерас неће моћи детету да подгреју млеко јер неће бити струје? Кога лажете, кога обмањујете? Немојте да мислите да Виола фон Крамон више воли Србију од нас самих – рекао је Вучић.

У Београду је вечерас организован протест, који је почео испред Председништва Србије, а преместио се испред Владе Србије. Протест су организовали представници опозиције и њихови симпатизери. Окупљени активисти и грађани носе транспаренте против Рио Тинта.

Новости

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас