Вучуровић: ЗБЦГ и народ ће зауставити да на власт дође погубна коалиција ПЕС и ДПС

Фото: Скриншот Јутјуб

Јасан је уплив прелетача из ДПС који снажно утичу на политику ПЕС. То је сада толико евидентно, да се заиста потврђује оно што народ говори – да је ПЕС заиста једнако ДПС и да већина у врху тога ,,покрета” жели коалицију након избора са ДПС-ом. То је лош пут, најгори могући за Црну Гору, али ћемо заједно са грађанима на изборима спријечити тај сценарио и успостављање погубне власти коалиције ПЕС и ДПС, саопштио је у интервјуу за портал АДРИА дугогодишњи функционер Нове српске демократије и кандидат за посланика коалиције За будућност Црне Горе Јован Вучуровић.

АДРИА: Кампања увелико траје. Шта показују подаци са терена, с обзиром да одређене организације објављују анкете и тврде да је, коалиција, којој и ви припадате, у паду. Шта је истина?

Вучуровић: Као што сви виде, од Пљеваља до Херцег Новог, подршку нашој коалицији пружа огроман број људи. То је и логично јер је наш народ, након свих превара и обмана, жељан истине и правде, потпуне демонтаже бившег режима, жели заустављање дискриминације, хоће реална решења за економске проблеме и да се о Црној Гори одлучује у Црној Гори, а не да о нашој судбини одлучују амбасаде и њихови послушници. Све то једино може обезбиједити власт у којој ће стожер бити коалиција За будућност ЦГ, која је водила отворену и бескомпромисну борбу против режима Мила Ђукановића и у коначном и срушила ДПС 30. августа 2020. године.

Истраживања која се раде су уобичајени, јефтини спинови и подметања, а то се испостави одмах након избора. Међутим, та истраживања су дио једне шире, дугогодишње кампање против наше коалиције и српског народа у Црној Гори, а у којој у последње вријеме нарочито предњаче поједине НВО и неки тзв независни медији. Наравно, све се то води из одређених западних амбасада. Циљ је да се онемогући улазак у владу коалиције За будућност Црне Горе, што у преводу значи да би Црна Гора била на путу да се у потпуности претвори у колонију, како би се онда о нашој држави одлучивало на неким другим адресама. Релевантна истраживања показују велику снагу наше коалиције и очекујемо још већу подршку како би се овдје питао народ и његови представници а не страни центри моћи.

АДРИА: Да ли вас изненађује изјава актуелног предсједника Јакова Милатовића који је јасно саопштио да нема ништа против да било ко, па и ЗБЦГ, буде дио Владе, ако грађани томе дају легитимитет на изборима?

Вучуровић: Само се у Црној Гори догодило такво урушавање политичке логике да они који су добили највећу подршку грађана на изборима остану изван владе. И том суноврату демократских принципа кумовали су управо страни центри моћи, који долазе из наводно највећих демократских држава, а овдје се понашају као окупатори, спроводе своју вољу и чак налазе домаће савезнике у том понижавању Црне Горе и њених грађана. Те стране адресе и домаћа послуга, било политичка, медијска или НВО, показали су да ни најмање не цијене наше грађане и са том колонијалном праксом ће се престати. Коалиција За будућност Црне Горе ће бити дио владе након избора 11. јуна и то неће нико моћи да спријечи.

АДРИА: И поред изјаве Милатовића, лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић је прије неколико мјесеци јасно рекао „Ако не будемо морали, не желимо да сарађујемо са ДФ-ом. Видите ли ви могућност сарадње са Покретом Европа сад, с обзиром да сте недавно саопштили да имате одређена сазнања да је могућа коалиција ДПС-ПЕС након избора?

Вучуровић: Не желим да улазим у подјеле у ПЕС -у које су сваким даном све дубље, што је било и логично ако видимо како се формирала та партија, на један преваран начин. Сада је у њој јасан уплив прелетача из ДПС који снажно утичу на политику ПЕС. То је сада толико евидентно, да се заиста потврђује оно што народ говори – да је ПЕС заиста једнако ДПС и да већина у врху тога ,,покрета” жели коалицију након избора са ДПС-ом. То је лош пут, најгори могући за Црну Гору, али ћемо заједно са грађанима на изборима спријечити тај сценарио и успостављање погубне власти коалиције ПЕС и ДПС. Зато грађани треба да ускрате било какву подршку тим партијама, и да иду на сигурно – на глас коалицији За будућност ЦГ.

АДРИА: Уколико будете дио будуће Владе, шта су вам приоритети?

Вучуровић: Само коалиција За будућност ЦГ може извршити коначну демонтажу бившег режима. То су морале да ураде владе након 30. августа, али нису имале снаге, воље, храбрости, због чега и даље тапкамо у мјесту. Тако смо свједоци да су структуре ДПС готово нетакнуте у судству, тужилаштву, полицији, АНБ. То је терет за државу јер су то структуре које сарађују са организованим криминалом и неопходно је да се обрачунамо са тим аномалијама.

Такође, имамо заиста доминантан економски програм, планове за енергетски и грађевински сектор, ресења за младе, незапослене, разговоре и обећања бројних великих инвеститора, планове за унапређење стандарда пензионера…показали смо у претходном периоду, кроз вођење ЕПЦГ, Рудника угља, Морског добра, Итд, да прије свега имамо људе који раде квалитетно, одговорно у поштено и то ћемо показати и када будемо дио владе.

Наравно, наставља се борба против дискриминације, за исправљање бројних неправди које су учињене српском народу у ЦГ, који ће најзад бити равноправан и уважен.

Извор: adria.tv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас