ВУК ЈЕРЕМИЋ УПЛЕТЕН У ВЕЛИКУ КОРУПЦИОНАШКУ АФЕРУ У САД! Поново осрамотио Србију, а у све је умешана породица Бајден! (ФОТО)

Фото: Скриншот Јутјуб

Нови скандал у режији Вука Јеремића.

Лидер Народне странке Вук Јеремић уплетен је у велику корупционашку аферу у САД која се тренутно истражује у САД, а у коју је уплетена породица Бајден!

Јеремић се виђао са људима задуженим за безбедност и одбрану у врху УСА естаблишмента и уговарао подршку потребну за функцију за коју се припремао, односно како би постао генерални секретар Уједињених нација!

Наиме, Хантер Бајден је затражио помоћ од саветника за националну безбедност тадашњег потпредседника Џоа Бајдена, његовог оца, Колина Кала, у како би осмислили “шему” да помогне српском пословном партнеру, Вуку Јеремићу, да постане генерални секретар УН, навео је у извештају вашингтонски фри Бикон.

У јулу 2016. Хантер је уговорио састанак за Вука Јеремића и Кала, који је сада подсекретар одбране за политику у Пентагону.

Јеремић, бивши српски министар спољних послова, тражио је у то време америчку подршку на предстојец́им изборима за генералног секретара УН. Јеремиц́ је испричао да је Кал „обећао“ да ће сазнати више о изборима у УН.

Колин Кал, с којим се Јеремић виђао је иначе прокосовски лобиста, који се у САД виђао не само са Јеремићем, него и са министром одбране лажне државе Косово да им захвали за стабилност и јачање снага.

Истрага

У писму Хантеру Бајдену у среду, председник Одбора за надзор Представничког дома Џејмс Комер се распитивао о повезаности породице са активностима у Украјини, Кини и другим земљама:

– Комитет за надзор и одговорност истражује случај председника Бајдена. Везе са одређеним међународним и домаћим пословним трансакцијама и праксама, укључујуц́и вас и ваше сараднике који су продавали утицај како би генерисали милионе долара за породицу Бајден – написао је Комер.

– Докази показују да сте учествовали у страним пословима са појединцима који су били повезани са Комунистичком партијом Кине и примали значајне суме новца од страних компанија без пружања било каквих познатих легитимних услуга.

Помоћник из Комерове канцеларије рекао је: „Вук Јеремиц́ је повезан са пословима Хантера Бајдена и вероватно поседује кључне информације”.

Хронологија

Како пишу медији, Бајден се први пут срео са Јеремићем 2014. године, када је он био директор мексичке државне енергетске компаније Пемек (ова функција српској јавности није до сада била позната), а Бајден је седео у управном одбору украјинске енергетске компаније Бурисма Холдингс. Мејлови показују да су њих двојица били укључени у разговоре о партнерству између својих компанија.
Јеремић, који је у то време био консултант за ЦЕФЦ, 5. децембра 2015. писао је Бајденовом сараднику Шверину:

– У недељу, 6. децембра, имаћу приватну вечеру у Вашингтону са старим пријатељем из Кине — један од 10 најбогатијих кинеских бизнисмена. Он је председник и већински власник ЦЕФЦ Цхина Енерги, друге по величини приватне компаније на Шангајској берзи. Веома је млад и динамичан, са врхунским везама. Недавно су почели да улажу у иностранство (милијарде долара) и планирају да ураде много више. Уверен сам да ће из тога у будуц́ности произац́и много занимљивих пројеката – написао је Јеремић Бајдену.

Године 2017. Бајден је ушао у уносан заједнички пословни подухват са ЦЕФЦ-ом.

Како се сада све разоткрива, Комер је у горепоменутом писму од среде затражио од Бајдена да достави све записе о везама са Јеремићем и руководиоцима у ЦЕФЦ-у.

Тражене информације се односе на ЦЕФЦ-ов консултантски аранжман од 5 милиона долара са Хантером Бајденом и додатну исплату од милион долара коју је примио за заступање Патрика Хоа, извршног директора ЦЕФЦ-а. Хо је оптужен за покушај подмиц́ивања афричких званичника у име ЦЕФЦ-а у потрази за правима на нафту током Генералне скупштине УН-а 2014. У откривању приче о лаптопу Хантера Бајдена, председников син назива Хоа „ј*беним шпијуном поглавица Кине“.

Како је Краљевски институт уједињених служби, британски истраживачки центар за спољну политику, приметио у извештају за 2020. Јеремићеве везе са ЦЕФЦ-ом „изгледа да прате образац политичког утицаја са циљем да служи кључним политичким и пословним интересима Кине“.

– У случају Јеремића, то је укључивало помоц́ ЦЕФЦ-у да успостави нове контакте у оквиру УН-а и склапање послова у његово име, у замену за политички значај и уносну консултантску позицију са ЦЕФЦ-ом након његовог положаја у УН-у – наводи се у извештају.

Мејлови доказују да је Јеремић пословао и био у комуникацији са Бајденом и његовим сарадником, те да је уплетен у ову велику аферу која тресе САД:

Подсетимо, Комитет за надзор и одговорност истражује случај председника Бајдена, везе са одређеним међународним и домаћим пословним трансакцијама и праксама, укључујући сараднике који су продавали утицај да би генерисали милионе долара за породицу Бајден.

Докази показују да су се бавили иностраним пословима са појединцима који су били повезани са Комунистичком партијом Кине, те да су добијали значајне суме новца од страних компанија.

Комитет захтева да буду достављени записи и документи који су неопходни за даљу истрагу, а на списку је и име Вука Јеремића:

Уплетеношћу Вука Јеремића у ову аферу, овај “патриота” је још једном осрамотио Србију пред светом. Афере се нижу једна за другом, крај се не назире, а срамота остаје!

Извор: АЛО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас