Вулин и Патрушев договорили заједничку борбу Србије и Русије против обојених револуција

Vulin i Patrusev
АП је пренео и како су поједини медији објавили да су Русија и Србија формирале „радну групу за борбу против обојених револуција“

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев оценили су у Москви да је у последњих шест месеци значајно унапређена сарадња између Министарства унутрашњих послова Србије и органа безбедности Руске Федерације.

Вулин, који борави у дводневној посети Руској Федерацији, истакао је да су односи Србије и Руске Федерације на највишем нивоу, баш као и односи председника Вучића и председника Путина.

Током трећег састанка ове године који је министар Вулин имао са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Патрушевим, српски министар нагласио је да председник Србије Вучић води политику самосталности и независности и да ће Србија, док год је он води, бити окренута сарадњи са Руском Федерацијом, истичући да је стратешко партнерство Србије са Русијом изузетно значајно.

Министар Вулин је секретару Патрушеву пренео најсрдачније поздраве председника Вучића и истакао да ће Србија остати доследна војној неутралности и да никада неће бити део простора за покретање кампање против Русије и њеног руководства на челу са председником Путином.

На састанку је истакнуто да су „обојене револуције“ постале већ традиционални инструмент политике одређених центара моћи и земаља које имају за циљ нарушавање државности и губитак суверенитета под изговором демократизације и констатовано да се слободне земље морају томе одупрети.

Српски министар полиције је истакао да је сарадња између Србије и Русије на највишем нивоу захваљујући добрим личним односима председника Вучића и Путина и нагласио да Србија изузетно цени гест Русије и њеног председника Путина, који је за нашу државу обезбедио довољне количине гаса.

Министар Вулин захвалио се Руској Федерацији на доследном ставу и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и доследном поштовању и примени Резолуције 1244.

Извор Н1

Србија и Русија заједно против „обојених револуција“

Србија и Русија договориле су заједничку борбу против народних побуна познатих као „обојене револуције“, које су највиши безбедносни званичници две земље описали као инструменте Запада за дестабилизацију „слободних држава“.

Током трећег састанка који је ове године имао са Патрушевим, Вулин је нагласио да председник Вучић води политику самосталности и независности и да ће Србија, док год је он води, бити окренута сарадњи са Руском Федерацијом, истичући да је стратешко партнерство Србије са Русијом изузетно значајно, сазнаје Н1 из дипломатских извора.

На састанку је истакнуто да су „обојене револуције“ постале већ традиционални инструмент политике одређених центара моћи и земаља које имају за циљ нарушавање државности и губитак суверенитета под изговором демократизације и констатовано да се „слободне земље“ морају томе одупрети.

О сарадњи Русије и Србије у борби против народних побуна познатих као „обојене револуције“ пише и америчка агенција Асошијетед прес (АП) уз подсећање да је тај термин коришћен да опише серију масовних протеста на почетку 21. века који су понекад доводили до рушења режима у бившем Совјетском Савезу, бившој Југославији, на Блиском истоку и у Азији.

АП наводи и да је до састанка Патрушева, највишег московског безбедносног званичника, и Вулина, „чврстог проруског политичара“, дошло усред све већег незадовољства јавности у Србији аутократском владавином председника Александра Вучића.

Подсећа се и да су еколошке групе, незадовољне начином на који се Вучићева популистичка влада бори против широко распрострањеног загађења, биле на челу недавних протеста у Србији.

Америчка агенција наводи и да су Вучић и други српски званичници осудили те протесте и навели да их је финансирао Запад да би дестабилизовао земљу.

Радна група против „обојених револуција“

АП је пренео и како су поједини медији данас објавили да су Русија и Србија формирале „радну групу за борбу против обојених револуција“, што потврђују и документи у које је увид имала и редакција Н1.

Задатак групе је, како сазнајемо, „нормативно регулисање рада НВО и разматрање начина супростављања масовним нередима и покушајима дестабилизације поретка“.

Група има задатак и да надгледа опозиционе активисте, невладине организације и независне новинаре.

АП/Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас