Вулин: Лицемерне реакције Сарајева на хапшење Едина Врања

Vulin
„Бошњачки политичари већ тридесет година живе од улоге жртве и не прихватају да на рукама Насера Орића и стотина сличних има пуно српске крви и ископаних очију“

„Када год би Србија поступајући по законима ухапсила осумњиченог за ратне злочине над Србима, повлачили су се амбасадори и булазнило би се о српској агресији, а о жртвама се не би проговорила ни реч“, изјавије министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, реагујући на изјаве Жељка Комшића и Шефика Џаферовића на хапшење у Србији Едина Врања, држављанина БиХ осумњиченог за ратне злочине.

„Бошњачки политичари већ тридесет година живе од улоге жртве и не прихватају да на рукама Насера Орића и стотина сличних има пуно српске крви и ископаних очију. Да су све земље у којима се деведесетих водио грађански рат биле поштене као Србија и да су све судиле својим сународницима, данас би много мање злочинаца било на слободи“, каже Вулин.

Србији се, додаје Вулин, нема шта приговорити, али зато има „лицемерима Комшићу и Џаферовићу“, који се никада нису поклонили српским мајкама, али бране Србији да тражи правду.

„У Србији тужилаштво ради по закону, а Министарство унутрашњих послова по налогу тужилаштва и ту политике нема и неће је бити. Зато што је тако, Србија је држава, а зашто о БиХ и Вјоса Османи као лидер непризнате територије мисли да је ‘нефункционална држава’, то Комшић и Џаферовић треба да одговоре и себи и грађанима БиХ“, одговорио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин члановима Председништва БиХ Комшићу и Џаферовићу.

РТВ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас