Вулин: Срби морају створити “Српски свет“, јер ако то не ураде нестаће

Вулин

Цетиње је показало да су Срби најпрогоњенији народ у Европи

Министар унутрашњих послова и предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да је насиље на Цетињу, покренуто и организовано од стране предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и ДПС-а, показало још једном да су Срби најпрогоњенији и најобесправљенији народ у Европи.

„Нико не мрзи Србе као бивши Срби“, констатовао је Вулин и примијетио да би мржња према Србима у Црној Гори обрадовала идеолога црногорских усташа Секулу Дрљевића, пишу „Новости“.

„Који то још народ нема чак ни право на своју религију, своје име и своје изабране представнике у власти као Срби у Црној Гори? Да би опстали тамо гдје живе, а немају своју државу и тамо гдје их државе у којима живе сматрају реметилачком групом, агресорима и окупаторима, Срби морају бити јединствен политички народ, Срби морају створити “Српски свет“, јер ако то не ураде нестаће, казао је он.

Народ којем се брани да има своју цркву независно од земље у којој живи, народ коме се брани да има став о лажном геноциду у Сребреници, народ који се приморава да његови представници славе “Олују“ у којој су побијени и протјерани, народ коме покушавају да отму 13 посто територије, народ је који ће се или изборити за себе или нестати, истиче Вулин.

Стварање “Српског света“ је задатак ове генерације политичара или неће бити следеће генерације Срба“, поручио је министар и предсједник ПС-а Александар Вулин.

Извор: ин4с 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас