Забрањено наметање обавезне вакцинације у Тексасу, ко прекрши наредбу биће кажњен новчано

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
teksas

Гувернер Тексаса Грег Абот издао је извршну наредбу којом се компанијама или другим субјектима забрањује да појединцима у држави намећу обавезну вакцину против ковида.

У наредби се наводи да „ниједан субјект у Тексасу“ не може тражити доказ о вакцинацији ни од једног појединца, од својих запосленика или купаца.

“Овим обустављам све релевантне одлуке у мери у којој је то потребно за спровођење ове забране“, навео је Абот и нагласио да ће они за које се утврди да крше ову наредбу бити кажњени новчаном казном.

Абот је такође најавио да је питање забране наметања обавезне вакцине додао на дневни ред следеће посебне седнице државног тела, пренео је Си – Би – Си.

„Наредба ће бити укинута након усвајања закона“, рекао је Абот.

“Вакцина против ковида је сигурна, ефикасна и наша најбоља одбрана од вируса, али би требало да остане добровољна а не наметнута као обавезна”, рекао је Абот.

Овим потезом републикански гувернер Абот успротивио се председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену, који је позвао послодавце широм земље да запосленима нареде вакцинацију против корона вируса или им запрете отказом.

Ин4с

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас