Закупац Светог Стефана тужи Црну Гору

Sveti Stefan

Влади Црне Горе стигло је обавјештење о покретању арбитражног поступка пред Арбитражним судом у Лондону који је покренула компанија „Адријатик пропертис“.

Ова компанија је дугогодишњи закупац елитног хотелског комплекса Свети Стефан Милочер, која тражи одштету од 100 милиона евра, пишу “Вијести” позивајући се на извор из компаније натурализованих Црногораца, бизнисмена Петроса Статиса и Веи Сенг Пуа.

Влади је дат рок од 30 дана да се изјасни на тужбене захтјеве који су међународном трибуналу достављени са доказима на 50 страна.

Закупац град хотела Свети Стефан, Виле Милочер, као и некадашњег хотела Краљичина плажа, на чијем се мјесту гради нови хотел са 60 апартмана за тржиште, тражи да им се због наводног кршења уговора и онемогућавања да раде, исплати 100 милиона евра, што обухвата новац који су инвестирали у хотелски комплекс, као и изгубљену добит за ову годину и све наредне до истека уговора о закупу.

“Адријатик пропертис” и хотелски оператор Аман затворили су град хотел Свети Стефан и Вилу Милочер након што им Влада Црне Горе није дала гаранције да ће плаже у оквиру хотелског комплекса имати хотелски режим као и претходних 14 година, односно да се гостима гарантује мир и дискреција.

Мјештани су крајем марта поломили ограду која води ка Краљичиној плажи, а та плажа, као и Краљева и западна светостефанска плажа дата су на коришћење свим грађанима.

Из Адриатика су навели да је то разлог да се одустане од отварања Светог Стефана ове године, а затворена је и Вила Милочер.

Заштитница имовинско-правних интереса Црне Горе Бојана Ћировић је у изјашњењу упућеном Привредном суду навела да “Адриатиц пропертyс” више од 10 година бесправно користи шеталиште између Краљичине плаже и Аман спа центра и јавни пут који повезује Свети Стефан са обалом и незаконито забрањује њихово коришћење, јер ови јавни путеви нису обухваћени уговором о закупу.

(Танјуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас