Жандарм којег је вехабија ранио самострелом изашао из болнице: „Србија треба да буде поносна на људе који вредно раде и који желе да Србија буде безбедна“

Screenshot_1182

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић обратио се након што је нападнути припадних Жандармерије пуштен из болнице.

„Данашњи дан је за нас посебно битан јер је изашао из болнице наш херојски припадник Милош Јевремовић. Хвала Богу он је јако био рањен и то на доста незгодном месту. Није био погођен витални крвни суд операција је била успешна и за нас је најбитније то што је успео да сачува свој живот. Приведено је више лица, извршени разговори са више лица за које се сумња да припадају тој групи вехабија. Желим да се захвалим и подстакнем ту значајну улогу коју је показао наш припадник. Када му је живот нашао у концу нашао је довољно снаге да ликвидира терористу“, рекао је Дачић.

„Председник Александар вучић је најавио да ће одликовати Милоша и то ће се десити веома брзо. Желим да се захвалим председнику и свимна који су посећивали нашег Милоша у болници“, додао је Дачић.

„Ми смо донели одлуку да се укине црвени ниво претње од терористичког акта и да се пређе на жути ниво, то је умерени степен. То подразумева појачану позорност и присутвост наших припадника у неким институцијама у којима се налази велики број људи“, додао је он.

Након дачића обратио се и рањени жандарм Милош Јевремовић.

„Желео бих да се захвалим подршци својих колега, породице, министру и председнику Вучићу. Ја сам добро, као што видите. Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја. Има ту још много момака који вредно раде и који желе да Србија буде безбедна“, рекао је Јевремовић.

Ивица Дачић је нападнутом жандарму Милошу Јевремовићу уручио плакету за изузетну храброст и посвећеност полицијском послу.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас