Запаљен центар за регистрацију возила у ЗП, а у Звечану на исти бачена „експлозивна направа“

image_2021-09-25_130559

Kосовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља саопштио је данас да су непознате особе запалиле претходне ноћи Центар за регистрацију возила у Зубином Потоку, а да је уједно извршен напад и у Центру за цивилну регистрацију у Звечану.

KоССев портал известио је овог јутра о пожару који се догодио у згради општине Зубин Поток.

Kако су нам потврдили из ватрогасне станице у овој општини, у пожару су изгореле две канцеларије, те тек треба да се утврди узрок пожара.

Међутим, у међувремну се у објави на Фејсбуку огласио косовски министар унутрашњих послова, Џељаљ Свећља, који је казао да је синоћ у Зубином Потоку извршено кривично дело са терористичким елементима.

Kако је Свећља навео, непозната лица су запалила Центар за регистрацију возила који се налази у згради општине у Зубином Потоку.

„Kосовска полиција је одмах изашла на лице места и ускоро ћемо имати више информација“, поручио је Свећља.

Свећља уједно додаје да се догодио напад и у Центру за цивилну регистрацију у Звечану, а са, како се сумња, експлозивном направом.

„Ова кривична дела најбоље показују шта би се догодило на граничним прелазима Јариње и Брњак да нису присутне Специјалне јединице за обезбеђивање реда и сигурности“, истакао је косовски министар.

Поручио је да је министарство унутрашњих послова, са својим агенцијама, посвећено поретку, безбедности и владавини закона и да је гарант „суверених одлука Владе Kосова“.

„Упркос оваквим радњама, наставићемо са пуном посвешћеношћу у спровођењу одлуке на целој територији Kосова“, казао је Свећља.

Он је позвао све грађане на Северу Kосова да поштују законе, али и да не дозволе да њима „манипулишу они који живе кроз политику и имају материјалну корист само захваљујући тензијама“.

Подсетимо, у току је пети дан блокаде путева код Јариња и Брњака, а због одлуке косовске владе о увођењу пробних таблица РKС за возила са српским регистарским ознакама.

Барикаде на смену одржавају запослени у појединим институцијама, уз организацију и подршку челника Српске листе и функционера, а подржава их и председник Александар Вучић. На барикадама су од понедељка распоређене и специјалне полицијске снаге Kосова.

Kосовско министарство унутрашњих послова, односно Агенција за цивилну регистрацију, издала је у периоду од 20. до 22. септембра 6.375 привремених регистарских таблица „РKС“. Таблице се издају на прелазима, али и у општинским центрима за регистрацију, међу којима су и оне на Северу Kосова.

 

коссев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас