Зашто Бил Гејтс улаже у производњу млека?

viber_image_2021-11-01_19-29-07-582

Из „Неутрала“ су саопштили да су средства за заштиту околине осигурали из фонда чији је оснивач Гејтс

Милијардер Бил Гејтс одлучио је да инвестира у производњу млека којом неће бити изазвана велика емисија штетних гасова.

На картонској амбалажи портландског произвођача млека „Неутрал“ истакнута је порука: „Ово млеко се бори против климатских промена“.

На веб-страници ове компаније наведено је колико угљен-диоксида емитује током производње. Њен циљ је да емитује што мање штетних гасова.

„С обзиром на то да потрошачи купују ово млеко, директно улажемо у то да фарме имају технологију којом ће смањити емисију“, изјавио је директор „Неутрала“ Маркус Ловел Смит, који тврди да је ова компанија прва карбонски неутрална у америчкој прехрамбеној индустрији.

Из „Неутрала“ су саопштили да су средства за заштиту околине осигурали из фонда чији је оснивач Гејтс. Овај произвођач ради с истраживачима како би у целокупној производњи и након тога смањио емисију штетних гасова – од ђубрива које се користи за узгој сточне хране до збрињавања амбалаже након конзумације млека, преноси Б92.

У „Неутралу“ планирају да продају и друге врсте намирница током чије ће производње бити емитоване мале количине штетних гасова. Смит је казао да су почели на овај начин да производе млеко, јер се током његове производње емитују велике количине угљен-диоксида, пише онлајн издање пословног листа „Фест компани“.

Бил Гејтс се сматра за највећег земљопоседника у Америци. Поседује 269.000 хектара земљишта у 18 савезних држава. На његовом земљишту узгаја се кромпир, шаргарепа и лук. Између осталих, светски ланац брзе хране „Мекдоналдс“ користи тај кромпир за прављење помфрита.

Б92/Спутњик

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас