Зашто еколошким активистима и Александру Јовановићу Ћути смета министар одбране Милош Вучевић

vucevic3

Нетрпељивост Еколошког устанка, Александа Јовановића Ћуте и осталих “еколога” према министру одбране Милошу Вучевићу датира још из времена када је Вучевић био градоначелник Новог Сада. Кључна тема спорења, а сада се можда може рећи и изговор за атак на Вучевића је био Генерални урбанистички план, по ком ће наводно Нови Сад остати без зеленила, где ће убрзана градња вишеспратница онемогућити хумано становање.

Паралелно са тим, алармирање јавности о загађењу ваздуха у Новом Саду, протести и нереди, питање Шодроша где су тврдили да ће цео Нови Сад бити поплављен. Наравно да се ништа од овога није догодило, али чак и да постоје проблеми, што је неминовно, уместо да се еколози упуте на надлежне институције, за све су, без изузетка, кривили министра Вучевића и клеветали га на разне начине.

То се није променило ни када је Милош Вучевић постао министар одбране. Вучевић их је доцније назвао лажним еколозима што им је само дало ветар у леђа да наставе са сваљивањем кривице управо на њега.

Народни посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута отишао је толико далеко да је коментарисао за КТВ телевизију наводе Ројтерса како је Србија пристала је да снабде Кијев оружјем или је већ послала оружје:

– Ројтерс оптужује Вучевића да је Србија слала оружје Украјини, ја о томе ништа не знам а не би ме изненадило да лажу и Вучевић и Ројтерс. Не знам коме пре да не верујем. Сви имају своје агенде, сви имају своје интересе – рекао је Јовановић.

Данас су из Еко страже са подсмехом приступили и теми дијалога и очувања мира на Косову и Метохији, тако што су подстакли расправу на друштвеној мрежи X. Очигледно да им Милош Вучевић много смета и немају преча посла, да се баве еколошким темама, рецимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас