Заветници: Ђилас нема мандат у име целе опозиције да се договара са Вучићем

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
milica zavetnica

Српска странка Заветници, као једна од водећих снага државотворне опозиције, обавештава јавност да лидер ССП-а, господин Драган Ђилас нема мандат нити било каква друга овлашћења да у име целе опозиције преговара са лидером СНС-а у вези београдских избора.

Иако су нови избори за Градску скупштину најреалнија опција, подсећамо да постоје закони, процедуре и институције, те да то не може бити предмет договора два човека.

Драган Ђилас нема мандат да говори у име целе опозиције, а уколико решење кризе види у сепаратним преговорима са Александром Вучићем, онда било какви наредни разговори унутар опозиције о регулисању изборних неправилности у Београду – постају непотребни.

Недавно одржани избори на свим нивоима у нашој земљи, јасно су показали да је монопол ССП-а над појмом опозиције апсолутно поражен, као и њихов манир да уређују опозициону сцену према сопственом нахођењу, личним хировима и ускостраначким интересима. Нова политичка реалност сугерише да су се догодиле значајне политичке промене у опозиционом блоку.

Почетком седмице одазвали смо се позиву на састанак целокупне опозиције на тему провере свих изборних неправилности у Београду, јер смо снажно привржени непорецивости изборне воље народа и праву сваког грађанина да путем избора саопшти свој друштвено – политички став.

Очигледно лидер ССП-а овај састанак жели да искористи за још један покушај персонализације опозиционих снага. Ако му је то са одлазећим коалиционим партнерима раније полазило за руком, са нама неће моћи. Верујемо да такав став деле и остале наше колеге из блока државотворне опозиције.

Велики број грађана је на друштвеним мрежама скренуо пажњу и на једну занимљивост, коју оцењују као веома симптоматичну. Наиме, позив на договор о понављању избора, који је Ђилас упутио Вучићу, појавио се свега пола дана након што је власник телевизије ПИНК Жељко Митровић на свом твитер профилу објавио “прогнозу” да ће избори у Београду бити поновљени.

Српска странка Заветници поручује да Београд није нечија приватна фирма и да Београђани нису средство за поткусуривање.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас