Збирка песама талентоване песникиње Невене Бранковић у КЦНС

kcns

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција збирке „О петарди која није прогутала кајсију“ песникиње Невене Бранковић. Поред ауторке, на промоцији су говорили директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић, мастер професор српског језика и књижевности Филип Љубојевић, мастер професор српског језика и књижевности Урош Микић и мастер професорка српског језика и књижевности Анђелка Панић, док је у музичком делу програма наступио гитариста Бане Цветковић.

Млада песникиња Невена Бранковић из Смедеревске Паланке свој песнички првенац имала је прилику да представи у градовима широм Србије. Апсолвент је на Филолошком факултету у Београду, на смеру Српска књижевност и језик. Поред студија, запослена је у редакцији омладинског портала „Мингл“ као дописник и сарадник, где пише ауторске текстове, прави репортаже и ради интервјуе из света уметности и културе.

Најтоплију препоруку будућим читаоцима Невене Бранковић на самом почетку програма дао је директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић.

Пред нама је песникиња ванредног образовања и талента, песникиња врцавог духа пред којом је блистава каријера не само на говорном подручју јужнословенских народа, већ и на европском и светском. Ове речи нису пуко ласкање: многи који су прва излагања и наступе имали у клубу „Трибина младих“ високо су се винули. Прочитавши збирку Невене Бранковић препознали смо потенцијал и велики песнички капитал. У њеним песмама осећа се дух, дах и дамар Буковског, Штулића, Ракића, Дучића, Бодлера, Тарантина. Слике се континуирано ређају пред вашим очима и присуствујете једној, платоновски речено, гозби духа. Време ће показати да је пред нама песнички бисер који ће бити за узор Србији – истакао је Панаотовић, нагласивши да ће КЦНС и убудуће подржавати и неговати таленат Невене Бранковић кроз сарадњу и гостовања, као и све таленте који доприносе култури, образовању, уметности, слободи.

Извор: Војвођанске вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас