Жестока свађа лекара у емисији уживо: претње, тужбе, одузимање лиценце

viber_image_2021-11-20_10-09-27-958

Свака дезинформација упућена болесном човеку може да изазове кобне исходе, али упркос томе сведоци смо присуства надрилекара који, не само да људе доводе у заблуду, већ неки од њих и зарађују на туђој болести и несрећи. Један од таквих је самозвани доктор Мирољуб Петровић који чак и има такозвани центар за лечење, ком су се јављали болесни људи и остављали новац.

Поред надрилекара, огромну опасност представљају и лекари који јавно заступају антиваксерске ставове и плаше и збуњују народ. Шта на све то каже др Јована Стојковић, председница покрета „Живим за Србију“, која је јавности асоцијација за „антиваксера“? Kолико је опасно да се у доба короне доводи у питање вакцинација? Да ли је хапшење најпознатијих антиваксера у априлу ове године, када је, између осталих, приведена и др Стојковић, дало резултате?

– То је недопустиво. Сваког дана имамо све више тога. Нису само надрилекари проблем, већ и антиваксери. Да сам ја нека већа власт, ја бих то санкционисао на један другачији начин. Многи антиваксери који су пропагирали те своје ставове више нису међу нама, јер су преминули од ковида. Држава мора да узме ствар у своје руке, да такве људе препозна и заврши са њима причу уа сва времена

– Да их стреља, шта? То завршавање приче за сва времена, стрељање најављујете – убацила се др Јована Стојковић.

– Ја сам био директан, мислио сам на завршавање каријере у здравству – рекао је др Стојановић.

– Закон у Србији препознаје то као кривично дело, а мислим да је време да закон одреди шта је надрилекарство, а шта су традиционалне методе лечења. Сколони су људи да мешају те ствари, ми морамо да видимо тај међупростор, који није регулисан. Kада говоримо да је неко некога убио, то је ствар за суд, постоји узрочно последична веза. не може неко да буде окривљен зато што се вама не свиђа. Да ли је Мирољуб Петровић или било ко крив за смрт нечега то мора суд да одлучи – каже др Стојковић.

– Мени је као психијатру разумљиво да се људи надају и да људи верују. Ви не знате да одговорите ни ко су антиваксери, ви мене овде хоћете да окарактеришете као опасног – каже др Стојковић.

– Она ми је рекла да није вакцинисана и самим тим ја могу њу да сматрам да није подобна да ради са пацијентима. Она не може да ради са пацијентима. Докторка има озбиљан проблем у себи, који не зна да реши – навео је др Стојановић.

– Ви ћете добити тужбу. Ја нећу да се ово сведе на смеће од разговора, немојте да он мени говори шта мени треба да се ради, боље да ја не проговорим шта њему треба да се ради – побеснела је др Стојковић.

Докторка каже да након привођења због својих ставова које је изражавала на друштвеним мрежама није променила мишљење.

– Ви мени говорите да ли сам ја смањила ширење панике. Ја нити сам ширила панику, нити је ширим – каже др Стојковић.

Др Стојановић навео је да докторка уноси немир у државу.

– Ја не знам ни зашто су докторку пустили из притвора. Докторка износи неке ствари, уноси немир у државу, прави проблеме. Докторки треба узимати лиценцу, нека нађе неки други посао – каже др Стојановић.

– Kривични поступак против мене није ни покренут, јер нема ни због чега. Говорите о кривичном делу увреде, коју ћу ја покренути против др Стојановића. Ја сам заинтересована за вакцину, јер сам заинтересована за људска права – рекла је др Јована Стојковић.

Доктор Александар Стојановић навео је да је вакцинација једини начин да се победи ковид, а саветовати људе да се не вакцинишу јесте угрожавање туђег живота.

– Нека докторка ради шта хоће, али она не може саветовати пацијенте да се не вакцинишу. Она није бравар, није аутомеханичар, не може да ради невакцинисана у здравству – навео је др Стојановић.

– По ком закону не могу да радим у здравсту? Просто не бих више радила у систему ако се донесе закон да сви здравствени радници треба да буду вакцинисани – каже докторка Јована Стојковић.

– Мој је став исти као и став Владе Србије. Уведие више ту обавезну вакцинацију, па да више не расправљамо о томе. Вакцинација треба да буде добровољна – закључила је др Стојковић.

Доктор Александар Стојановић нагласио је да је вакцинација једини спас, а да струка треба на аргументован начин народу то и да покаже.

Kурир.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас