Аида Ћоровић писала Мариники Тепић: Алал ти ћуфте ако ћутиш на Ратка Младића

Aida i Marinika

Хронологија каже да су Аида Ћоровић и Јелена Јаћимовић 9. новембра у Нушићевој улици у Београду малтене саме покушале да униште мурал Ратку Младићу. У томе су их спречили припадници полиције у цивилу. Аида је том приликом приведена, саслушана и пуштена истог дана.

Аида Ћоровић се очигледно препознала у овим речима Маринике, па је на Фејсбуку написала подужи статус, директно се обраћајући управо Тепићевој:

Мариника Тепић се није оглашавала овим поводом, али је у интервјуу за врањски портал Слободна реч, на питање како гледа на борбу активиста и дела опозиције за уклањање мурала ноторном ратном злочинцу Младићу, дала још један загонетан одговор:

„Ми који смо вредносно освешћени наравно да сматрамо да у свакој ситуацији која има обележја мржње, хушкања, фашизма или неофашизма, неонацизма, екстремне деснице, прогона људи, треба реаговати. Ту нема никакве дилеме. Али приметићете, нарочито последњих месеци, поготово кроз наслове таблоида, колико су реактивирали те „старе“ теме. Земунски клан, па малтене праве свеце од убица Зорана Ђинђића, Младић, Караџић, па разни неки досијеи… Ви видите да се они враћају на стари дискурс хушкања и поделе међу људима и нормално да ће то једно да рађа друго, само да би се затрпале неке ствари… Што не значи да не треба реаговати на ове ствари, али морамо имати општу позорност кад се ова пропаганда спроводи“, рекла је Тепићева.

(Нова.рс)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас