ЏЕK ДИМИЋ: Нови филм Лордана Зафрановића ће привући огромну пажњу светске јавности!

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Dzek Dimic

Џек Димић, познати амерички глумац српског порекла члан је креативног тима филма ”Златни рез 42” чије снимање би требало да почне у марту наредне године.

У интервјуу за портал Бањалука.нет открио је да се ни једног тренутка није двоумио да прихвати понуђену улогу у филму славног режисера Лордана Зафрановића, у коме ће глумити једну од значајнијих улога, базирану на историјској личности.

Димић, који је остварио више од 80 улога на филму, телевизији и позоришту говорио је о новој улози и томе како је дошло до сарадње са Зафрановићем, као и на којим пројектима тренутно ради.

Kако је дошло до сарадње Вас и Лордана Зафрановића на новом филму?

Пошто сам одрастао уз филмове Лордана Зафрановића сматрам се првилегованим што ћу сарађивати са таквим филмским ствараоцем и умјетником.

Након што сам прочитао сценарио за његов нови филм Златни Рез 42 нисам се нити у једном тренутку двоумио да прихватим понуђену улогу ‘Заповједника’ јер то је један од најбољих сценарија које сам прочитао у својој каријери. У ствари, овај сценарио је поезија са дијалозима.

Мислим да ће овај филм бити једно од најзначајних остварења са простора бивше СФРЈ у последњих 30 година и да ће привући огромну пажњу свјетске јавности.

Шта за Вас лично, пошто сте пореклом са подручја о којем се и говори на филму, значи учествовање на оваквом пројекту?

Kао што рекох, огромна је привилегија и велико признање не само за мене већ за сваког професионалног глумца да добије прилику да тумачи и гради лик у филму једног таквог ствараоца, заједно са њим, наравно.

Лордан Зафрановић је велики ауторитет код сваког глумца који се озбиљно бави својим послом и он свој ауторитет намеће искључиво знањем и својим ђелима.

Да ли нам можете рећи више о самој улози коју имате у филму?

Играм улогу ‘Заповједника’ логора која је једна од најкомплекснијих и најтежих улога у филму.

О улози, за сада, не могу да говорим детаљно. О томе ћу више моћи да говорим кад филм на пролеће уђе у предпродукцију и пред сам почетак снимања.

Kолико сте често у овом региону и пратите ли филмове који се овде снимају?

Сваких неколико мјесеци долазим код нас доле у регион, јер ми често нуде улоге у филмским и телевизијским пројектима који се тамо снимају. Kако у страним, тако и у домаћим продукцијама. Драго ми је да је онај дио Балкана постао атрактиван продуцентима и да је све више посла за моје колеге из региона.

Моји родитељи живе у Републици Српској тако да сам често доле присутан, прије свега, због њих.

Поред Зафрановићевог филма који су пројекти на којима тренутно радите у Америци?

Треба да радим један трилер у Охају у којем имам главну мушку улогу, а који ми је већ два пута одлаган због ситуације са короном. Снимање је помјерено за март следеће године. Управо сам заврсио своју гостујућу улогу у серији Kлан редитеља Слободана Скерлића.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас