Милош Ковић: Избацују ме са Филозофског факултета

kovic-izbacuju

Премашујем и овом књигом услове за звање редовног професора, али ти људи желе да ме врате у звање ванредног професора, а да ме потом понизе и да ме избаце, каже Ковић

 

У емисији Разговори са ауторима на Јутјуб каналу Catena mundi – историчар Милош Ковић је представио своју књигу Велике силе и Срби.

У уводом дијелу је по први пут најавио да се спрема његово избацивање са Универзитета у Београду, иако испуњава све услове да буде редован професор.

„Како и зашто и где је ту академска честитост, то треба питати оне који ме избацују. То је у првом реду Никола Самарџић, Харис Дајч, десна рука Владимира Бебе Поповића, као и Самарџић, и декан Филозофског факултета Данијел Синани, који их очигледно пушта да раде оно што желе.“

„Ја сам у спору, што вероватно јавност зна, са Николом Самарџићем. Он је један од четворо који су ме тужили. Он је, дакле, у директном сукобу интереса. Али упркос кодексу професионалне етике и закону о управном поступку њему управа Факултета дозвољава да одлучује о мом избору и звању. Премашујем и овом књигом, између осталог, услове за звање редовног професора, али ти људи желе да ме врате у звање ванредног професора, а да ме потом понизе и да ме избаце“, рекао је професор Ковић.

„То је стање ствари на Филозофском факултету“, закључио је Ковић прије него је у овој емисији започео са представљањем своје најновије књиге.

То је прва од осам тужби које су поднесене против Ковића. Поред Љушића, у јануару 2020. године, то су учинили Дубравка Стојановић, Никола Самарџић и Влада Станковић. Они су поднијели свако по двије тужбе – по једну кривичну и једну парничну.

Погледајте целу емисију:

https://www.youtube.com/watch?v=rfJOhePKwkw&feature=emb_imp_woyt

Етос

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас