Ротшилди – после Макрона – Французима намећу и свог десничара за председничког кандидата

Erik Zemur 2

* Главни у финансијском тиму Ерика Земура је Жилијен Мадар, оснивач и генерални директор компаније за управљање некретнинама Checkmyguest који је бивши  Ротшилдов инвестициони банкар. Други најважнији је Џонатан Надлер, аналитичар за инвестиционо банкарство у JP Morgan. А и он је – попут Мадара – потекао из „Ротшилдових структура“

* Против Земура се дигла француска левица. Његов пут у Бретању је осујећен. У Нанту, где је намеравао да организује митинг, стотине активиста Националне конфедерације рада, Француске комунистичке партије, Жутих прслука и анархиста извело је прави мали напад на концертну дворану Зенит. Полиција је употребила водене топове и сузавац, али је Земуров наступ био прекинут. У Рену му уопште нису дали собу. У Нанту су по целом граду били постери Земура са метом на челу

* Против „француског Трампа” изјаснило се и више од 150 провладиних новинара. У отвореном писму позвали су на информативну блокаду „особе која подстиче расну мржњу, фашизам, ЛГБТ-фобију и мизогинију“

———————————————

Аутор: Владимир ПРОХВАТИЛОВ

ПОЛИТИЧКА борба у Француској уочи председничких избора све више личи на праву битку.

       Ерик Земур, који скупља предизборне поене, постао је главна мета напада екстремне левице.

Његов пут у Бретању је осујећен. У Нанту, где је намеравао да организује митинг и да продаје своју нову књигу, стотине активиста Националне конфедерације рада, Француске комунистичке партије, Жутих прслука и анархиста извело је прави мали напад на концертну дворану Зенит, где је Земур требало да се састане са својим присталицама.

Полиција је употребила водене топове и сузавац, али је Земуров наступ био прекинут.

У Рену му уопште нису дали собу.

Демонстрације екстремне левице против Земура одржане су и у Сен Малоу.

У Нанту су по целом граду били постављени постери Земура са метом на челу.

Земуров адвокат Оливије Пардо затражио је од државног тужиоца да отвори истрагу о позивима на убиство његовог клијента.

Покрет Побуњени Нант оптужује Земура за расизам, фашизам, мизогинију и подстицање на мржњу.

Против „француског Трампа” изјаснило се и више од 150 провладиних новинара. У отвореном писму позвали су на информативну блокаду „особе која подстиче расну мржњу, фашизам, ЛГБТ-фобију и мизогинију“.

Новинарска удружења у Француској прилично лоше копирају своје прекоокеанске колеге који су четири године заредом у медијском простору блокирали шефа државе Доналда Трампа.

У Петој републици, на улогу Трампа је „постављен“ Ерик Земур, којег су већ почели да се сатерују у политички гето. Међутим, постизање тог циља биће тешко, ако не и немогуће за Макрона и `макроне`.

Земур има не само озбиљан финансијски ресурс, већ и моћну политичку подршку.

Донедавни Земуров близак пријатељ, који је раније подржавао Марин Ле Пен, генерални директор Le Nouveau Conservateur Пол-Мари Куто, на питање о изворима Земуровог финансирања, значајно се нашалио:

„Не желим да улазим у детаље , али будите сигурни – има новца!“

Убрзо потом су „детаљи” постали познати.  Буквално сви француски медији су објавили да Земура финансирају Ротшилди и амерички финансијски монструм JP Morgan.

Кључна особа у Земуровом финансијском тиму је Жилијен Мадар, оснивач и генерални директор компаније за управљање некретнинама Checkmyguest бивши је  Ротшилдов инвестициони банкар.

Други Земуров финансијер је Џонатан Надлер, аналитичар за инвестиционо банкарство у JP Morgan. А и он је – попут Мадара – потекао из „Ротшилдових структура“.

Мадард је задужен за оперативну страну Земурове предизборне кампање, док је Надлер задужен за његов економски програм.

Обојица финансијера више воле да буду у сенци, па указују на Земурове ултраконзервативне пријатеље као што је познати бизнисмен Чарлс Гав, који је рекао да ће Земуру дати 300.000 евра ако се кандидује за председника.

Земурову политичку кампању подржавају и искусни политички стратези.

Његов најближи саветник је 28-годишња лепотица Сара Кнафо, чија је сефардска породица некада живела поред породице Земур у алжирском берберском градићу.

Земур и Сара Кнафо

Након што је стекла одлично образовање у националној ковачници руководећих кадрова, Ecole Nationale d’Administration, Сара је одмах ступила у редове француске деснице, основавши студентско удружење „Критика европског разума“ које је заступало национални суверенитет и евроскептицизам.

Захваљујући томе, стекла је познанства са политичарима као што су Ибер Ведрин, Жан-Пјер Шевенман, Режис Дебре, Ален Финкелкраут и Мари-Франс Гаро.

Кнафо је 2015. подржала Национални фронт Марин Ле Пен, а 2019. постала је један од организатора Конвенције деснице, за чије звезде су промовисани Марион Марешал и Ерик Земур.

Она је убедила Земура да се бави политиком, а недавно је била домаћин састанка у свом стану у Латинској четврти Париза између Земура и лидера десничарске партије, Устај, Француска! Николе Дипон-Енијана,  убедивши тог утицајног политичара да подржи Земурову кандидатуру на председничким изборима.

После тог сусрета, париска елита је почела озбиљно да схвата Земура као могућег конкурента Емануелу Макрону.

„Ерика Земура обожавају француски ултрадесничарски и утицајни католички кругови“, објавио је L’Express.

Земуров нови секретар за штампу је још једна лепотица – Изабел Милер, представница ватиканске прелатуре Opus Dei у Француској, бивша секретар за штампу маркиза Филипа де Вилијера (који је такође повезан са Opus Dei), братом идола француске деснице генерала Пјер де Вилијеа.

Џонатан Надлер и Емануел Макрон

Изабел Милер је повезана и са мрежом католика-традиционалиста који су укључени у  агентурни ареал Филипа де Вилијеа који је почетком 2021-ве Земуру предложио да се кандидује за председника Француске.

На информативном плану, Земура подржава и промовише на свом телеканалу CNews милијардер Венсан Болоре.

Основни утисак је на први поглед  парадоксалан – Земура финансирају питомци Ротшилда којига истурају против свог Макрона. Јер, и акетуелни председник Француске се `калио` у банкама Ротшилда који су му и отворили врата Јелисејске палате.

Le Libre Penseur је `зачкољицу` објаснио овако:

„Иако је представник левих социјалиста, Макрон није ништа друго до лутка у рукама финансијера. Ти закулисни манипулатори сада своје адуте стављају на Ерика Земура наспрам којег Марин Ле Пен изгледа као леви хуманиста! У суштини, ти који вуку конце стоје иза свих председничких кандидата“.

Земуру, упркос свему, успех на изборима наредног пролећа уопште није гарантован.

Факти.орг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас